Vis navigasjon

Aktiv språktrening

Røyken Voksenopplæring er på jakt etter bedrifter som kan tilby innvandrere språkpraksisplasser.

Røyken voksenopplæring har ansvaret for språkopplæringen for flyktninger/innvandrere i kommunen. Kommunen bosetter mange hvert år, og alle har rett på språkpraksis.

Målet for all aktivitet i Voksenopplæringen er å gjøre hver enkelt deltaker rustet og klar til å bli en selvstendig borger, enten gjennom videre utdannelse eller å komme ut i jobb (Introloven § 1).

–        Hver og en får en individuell kartlegging slik at vi finner den beste måten å nå målet på. Språkpraksis er en viktig metode i opplæringen, da vi har stor tro på og god erfaring med å lære generell forståelse for arbeidslivet, og ikke minst faguttrykk i forskjellige bedrifter/virksomheter, forteller Kari Margrethe Hamkoll som er integreringskonsulent i Røyken voksenopplæring.

Et samarbeid rundt språkpraksis vil ikke koste praksisplassen noe. Forsikring dekkes gjennom en kollektiv forsikringsordning. Hver deltaker som er i praksis blir fulgt opp av en lærer, og omfanget av oppfølgingen varierer fra person til person og fravær føres hos voksenopplæringen. Når perioden er slutt skal vedkommende få en attest.

–        Det er ingen forpliktelser om jobb i etterkant, men i tilfeller hvor alt fungerer som tenkt opplever vi at deltakere blir tilbudt vikarjobb og også fast jobb. Uansett vil en attest, referanser, nettverket og lærdommen vår deltaker får med seg fra en språkpraksisplass være til stor hjelp på veien videre mot jobb i Norge, Sier Hamkoll.

Hvis du har du i din bedrift anledning til å tilby en innvandrer en språkpraksisplass, ta kontakt med:

Kari Margrethe Hamkoll, Lektor/integreringskonsulent, Røyken voksenopplæring, Kari.Margrethe.Hamkoll@royken.kommune.no

 

Print Friendly, PDF & Email
Likte du det du leste? Del det med de du kjenner...
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone