Vis navigasjon

Ny næringssjef i Røyken

Asbjørn Flo har nettopp begynt i nyopprettet stilling som næringssjef i Røyken kommune.

Den nye næringssjefen i Røyken heter Flo og er i slekt med kjente fotballspillere, men er bare middels interessert i fotball. Her er det næringsliv som gjelder.

NY: Asbjørn Flo har nettopp begynt i nyopprettet stilling som næringssjef i Røyken kommune. her ønskes han velkommen av Røyken næringsråds Trine Maren Skott-Myhre (t.v.) og daglig leder Hilde Thorud.

Trine Maren Skott-Myhre og Hilde Thorud i Røyken næringsråd ønsker den nyansatte Asbjørn Flo velkommen til Røyken. I forbindelse med den nye næringsplanen for kommunen ble det vedtatt å opprette en ny stilling som næringssjef. Flo ble ansatt i vår og begynte i stillingen sist uke.

Egentlig skulle Flo ha startet i jobben for noen uker siden, men han satt værfast i Houston i USA etter orkanene «Harveys» herjinger.

– Det var aldri noen fare med meg, for jeg bodde i en del av byen som ikke ble så hardt rammet av vannmassene. Men det var vanskelig å få fly hjem. Hele fire avganger ble kansellert før jeg kom meg hjem til gamlelandet, sier Flo.

Lang erfaring

Han har lang erfaring fra ulike jobber i næringslivet, og har jobbet mye internasjonalt. De siste fire årene har han vært sjef for Innovasjon Norges virksomhet i Mexico og Houston i USA.

– Houston og Mexico er områder med størst potensial for norske bedrifter. Jeg har jobbet mye med vekstbedrifter i ulike størrelser. Det er et svært krevende marked, og jeg må si jeg er imponert over de norske bedriftene som har etablert seg i de landene. Her må du ha kontantstrøm og en besettelse på å lykkes, skal du klare det. Mange feilet, men mange lyktes også, forteller han.

Men etter fire år i Houston og Mexico ønsker han nå litt kortere vei til jobben. Han har bodd på Borgen i Asker i 20 år.

Fra Flo-bygda

Men, som navnet forteller, er han ikke opprinnelig fra Asker. Han kommer fra Flo-bygda i Stryn, der kjente fotballspillere som Tore Andre og Jostein Flo også kommer fra.

– Jostein er min fetter, og han bor jo ikke langt unna – nemlig i Drammen, forteller han og legger til for spesielt interesserte at han selv er bror til en annen tidligere landslagsspiller i fotball, Håvard Flo.

Selv er han imidlertid bare det han kaller under middels interessert i fotball.

Solid bakgrunn

– Jeg er desto mer interessert i næringsutvikling. Jeg har jobbet i privat og offentlig næring i min karriere, og startet i konsulentbransjen etter utdannelsen. Jeg har også jobbet innenfor internasjonal varehandel, men flyttet hjem til Norge i 1995 og bygde hus på Borgen. Da jeg kom til Norge begynte jeg i shipping, og hadde mange ulike roller der i 11 år, forteller han.

Han sluttet i shipping og fikk en periode i Aker Solutions med olje og gass, og med hovedkontor på Fornebu i over fire år. Her var han globalt ansvarlig for alle fellestjenester i Aker Solution-systemet.

Nå skal han altså begynne som næringssjef i Røyken kommune. Er den jobben stor nok for ham, tro?

– Ja, jeg opplever at denne jobben på mange måter er en fortsettelse på det jeg jobbet med i Innovasjon Norge, hvor det handler om å hjelpe bedrifter til å lykkes bedre i sin forretning – og til nyetablering, sier Flo.

Oppside

Han mener at kommunesammenslåingen absolutt vil være en oppside for det lokale næringslivet.

– Stordrift og større kommune gjør at det på sikt vil bli bedre for bedriftene, sier Flo som nå skal gjøre seg kjent og bygge nettverk. Han gleder seg til å ta fatt på jobben som han er helt sikker på vil bli meningsfylt.

– I Røyken har vi alle forutsetninger for å lykkes, sier han.

Tekst og foto: redaktør Svein Ove Isaksen, Rha.no

Print Friendly, PDF & Email
Likte du det du leste? Del det med de du kjenner...
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone