Vis navigasjon

Bonsaitrær og kunst på utstilling

Hageland Foss gjentar suksessen med Bonsaiutstilling 14.-15. september. Denne gang i samarbeid med billedkunstneren John Erik Johnsen.

I 2015 bestemte Hageland Foss seg for å satse på importerte bonsaitrær for salg i hagesenteret. De begynte med et lite utvalg av Bonsaitrær, samt noen Bonsaipotter, Bonsaiverktøy og tilhørende utstyr. Satsningen ble en suksess og siste tre sesongene har de hatt en stor økning og tilbyr i dag et fullsortimenet utvalg av alt man trenger til å forme et Bonsaitre. I år har de hatt rundt 300 Bonsaitrær i salg på hagesenteret. I tillegg arrangeres ulike Bonsaievents som besøk av kjente Bonsaikunstnere og utstillinger i samarbeid med Norsk Bonsaiselskap.

På utstillingen i september har hagesenteret inngått samarbeid med billedkunstneren John Erik Johnsen som bl.a. henter inspirasjon fra norsk natur og den norske fjellheimen spesielt, hvor han tilbrakte mye av sitt yngre liv som hundekjører. Hans nære forhold til naturen og hans kjærlighet til sine 16 siberian huskies, ble en stor inspirasjonskilde.

Bonsai er en kombinasjon av teknikker for å gro og forme et tre, hvor målet er å lage et realistisk illustrasjon av naturen. Bonsai er ikke en spesielt tresort. Man kan lage Bonsaitrær av alle slags trær, men noen sorter er mer vanlig å bruke en andre. For å få et tre lite, så krever det flere teknikker som nøye beskjæring/trimming av trær, bruk av wire og jevnlig ompotting av treet for å skape god rotstruktur. Det japanske uttrykket Bonsai består av to ord Bon-sai = Plantet i en grunn potte.

Utstillingen arrangeres hos Hageland Foss, 14,.15. september kl 10-17.

 

Print Friendly, PDF & Email
Likte du det du leste? Del det med de du kjenner...<br/>Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email