Vis navigasjon

Drømmer du om suksess som gründer? Vi hjelper deg

Dersom du har lyst til å bli gründer og skal starte din egen bedrift, har du sannsynligvis mange spørsmål. Etablererveiledningen i “nye” Asker tilbyr kurs og rådgivning for deg som går med slike planer.

Som en konsekvens av kommunesammenslåingen mellom Asker, Hurum og Røyken 1.1.2020, har Røyken kommune allerede nå valgt å bli en del av etablerertjenesten i Asker og Bærum. Tjenesten er finansiert av Akershus fylkeskommune og kommunene Asker, Bærum og Røyken, og er fra nå av også et tilbud til innbyggere i Røyken kommune. Det er Røyken Næringsråd som forestår veiledningen for Røyken kommune.

–        Vi i Røyken Næringsråd er veiledere for personer fra Røyken og tar imot etablerere på våre kontorer i Røyken og Slemmestad. Vi hjelper alle etablerere med å komme videre med bearbeiding av forretningsideen og kommersialisering. Tilbudet er populært og det er mange her i Røyken som vil starte egen virksomhet. Vi har allerede hatt 15 personer inne til veiledning ved Røyken-avdelingen hittil i 2019, forteller daglig leder Hilde Thorud i Røyken Næringsråd.

Etablerertjenesten i nye Asker og Bærum tilbyr kurs og veiledning i Sandvika, Asker og Røyken. Tilbudet omfatter grunnkurs i etablering hvor hovedtemaene er personlig avklaring (de vanskelige spørsmålene), forretningsplan (viktige elementer), selskapsformer (hva passer for meg?) og formelle krav, rettigheter og plikter (derunder registrering av selskap). I tillegg tilbys temakurs. Du kan også bestille en veiledningstime hvis du har behov for å snakke med en veileder.

–        Hvilken selskapsform bør du velge? Kanskje er det lurt å starte AS, eller er et enkeltpersonforetak bedre for deg? Hvis du starter et enkeltpersonforetak, hvordan er egentlig skattereglene? Og hva må du vite om regnskapsføring og mva-regler? Dette er noen av temaene vi belyser på grunnkurset og i veiledningen, sier Thorud.

Trenger du å snakke med en veileder, kan du bestille time for gratis veiledning. Grunnkursene arrangeres jevnlig også disse er gratis. I tillegg tilbys næringsfaglig vurdering (NAV), gründersjansen for innvandrere, etablererkurs på engelsk, gründercafé, inkubatorplasser og temakurs innen ulike områder.

–        De fleste av tilbudene er gratis og ved å delta på disse får blir du også med i et nettverk med andre gründere fra Nye Asker og Bærum.  På våre felles nettsider legges alle våre tilbud ut fortløpende, avslutter Thorud.

Påmelding til kurs og veiledning gjøre gjennom http://www.etablerer-akershus.no avdeling Nye Asker og Bærum. 

Print Friendly, PDF & Email
Likte du det du leste? Del det med de du kjenner...<br/>Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email