Vis navigasjon

Hva bidrar din bedrift med til samfunnet?

DNB har laget en nettside som viser hvor mye bedriften din gir av ringvirkninger, se her og søk opp bedriftens navn.

Følg lenken for å se hvilke ringvirkninger din bedrift gir til samfunnet:

DNB Ringvirkninger

Små og mellomstore bedrifter bidrar med fantastisk verdiskapning til den norske velferden! Disse verdiene synliggjøres i en rapport som DNB sammen med analysebyrået NY Analyse har utviklet.

Rapporten viser at norske bedrifter bidro totalt med ca 1.356 milliarder i verdiskapning og ca. 476 milliarder kroner i person- og selskapsskatt i 2016. Det tilsvarer nesten hver fjerde krone i statsbudsjettet. Oljefondet bidrar med ca. 190 milliarder kroner. Analysen viser at det i Buskerud var 9794 aksjeselskaper og 92.800 ansatte i 2016. Buskeruds verdiskapning i 2016 tilsvarer 57 milliarder i verdiskapning og Buskerud er nr. 7 i landet, både på verdiskapning og skattebidrag. Næringen «bygg og anlegg» bidro mest i form av verdiskapning med i overkant av 9 milliarder kroner.

Gründere og bedriftsledere har hendene fulle med å bygge opp og drive bedriften sin. Problemer må løses, kunder må betjenes, innkjøp må gjøres, avtaler må signeres og ansatte må ledes. Midt i alt arbeidet og ansvaret er det vanskelig å få øye på det store bildet: Hva bidrar min bedrift med, egentlig? Og hva får felleskapet igjen for verdiene vi skaper for oss selv, kundene og lokalsamfunnet? Hva betyr de små og mellomstore bedriftene for verdiskapingen i og omstillingen av Norge?

-Når vi forstår hvor viktige dagens bedrifter er for velferden vår, forstår vi også hvor ekstremt viktig det er å satse på morgendagens bedrifter! Bedriftene utgjør ryggmargen i våre lokalsamfunn og de er ekstremt viktige for den velferden vi har i Norge i dag, sier leder for bedriftsmarkedet i Buskerud, banksjef Bodil Buch i DNB.

DNB har de siste årene satset mye på å hjelpe oppstartsbedrifter.  Å lage rammevilkår og fremme flere vekstselskaper er avgjørende  skal vi lykkes med å erstatte fallende oljeinntekter og beholde vårt velferdssamfunn.

-Vi heier på gründere og oppstartsbedrifter og ønsker gjennom rapporten å skape forståelse for viktigheten og verdien av privat virksomhet og gründerskap for omstilling, konkurransekraft og offentlig velferd i tiden framover. Sammen med etablererveiledere, lokale næringsforeningen og lokalt næringsliv ønsker vi å skape gode møteplasser for kompetansedeling og kunnskapspåfyll slik at flest mulig lykkes for framtiden, forteller Buch..

De fleste bedrifter i Norge har mindre enn 20 ansatte. Det er den lokale blomsterbutikken, frisørsalongen og elektrikeren. En slik vanlig bedrift er ikke dem vi ser mest til. Men til sammen står de for 42 prosent av verdiskapingen fra private selskaper i Norge og 62 prosent av sysselsettingen i norsk næringsliv.

Fremover vil vi trenge enda flere slike bedrifter. Og det ser lyst ut. Undersøkelser viser at over en halv million nordmenn drømmer om å starte for seg selv. Bak drømmene ligger mange gode ideer, som vi i DNB ønsker å være med på å realisere.

-I tillegg til denne rapporten har vi laget en kalkulator som vi kaller Ringvirkninger. Med den kan du søke opp enkeltbedrifters bidrag til samfunnet vårt, og se hva ulike bedrifter bidrar med – både gjennom egen aktivitet og indirekte gjennom underleverandører. Gå inn på http://www.dnb.no/ringvirkninger og finn din egen bedrift eller vær nysgjerrig på en bedrift du kjenner, avslutter Buch.

 

Print Friendly, PDF & Email
Likte du det du leste? Del det med de du kjenner...<br/>Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email