Vis navigasjon

Jobbavisa 2018 – vi vil gjerne ha med din bedrift!

Arbeidsuka (PRYO) er et viktig arbeid som gjør at elevene får deres, for mange, første møte med arbeidslivet. En slik ordning gjør skolene i stand til å gjennomføre den praktiske delen av yrkesorienteringen i ungdomsskolen i elevenes egen kommune. Samtidig blir elevene kjent med bedrifter i kommunen.

Jobbavisa fungerer som et verktøy hvor eleven sammen med lærer kan se på stillingsannonser, lære hvordan en skal lese de, lære hvordan CV og søknad skal settes opp, og lære selve prosessen gjennom jobbsøk – som igjen resulterer i jobberfaring gjennom utplasseringen.

Hovedhensikten med denne uka er således at elevene skal få erfaring fra en arbeidsplass og få en følelse av hvordan det er å være ute i arbeidslivet. Den vil også være et ledd i prosessen å velge riktig studium i videregående skole samt bidra til å gjøre lokalmiljøet kjent.
Din bedrift vil også få en flott markedsføring i Jobbavisa ved at elever, lærere og foresatte vil bruke tid på den. Ta kontakt med Røyken Næringsråd om din bedrift vil delta.

DATOER FOR PRAKTISK YRKESORIENTERING FOR 9. KLASSE 2018:

  1. Spikkestad Ungdomsskole uke 17 (23 – 26. april) med 4 dager
  2. Røyken Ungdomsskole uke 21 og 22 (24-25. mai og 28-30.mai) med 5 dager
  3. Slemmestad Ungdomsskole uke 22 (28.mai – 31.mai) med 4 dager

NB: Kan din bedrift ta inn elev/er kun en av ukene, er dette også mulig å gjennomføre.

Alle bedrifter kan delta, uansett størrelse – og det er ingen annonseringskostnader for bedriften. Ditt bidrag er å ta imot eleven!

Vi vet av erfaring fra fjoråret, at dette vil være en avis både elev og foresatte bruker mye tid på – og slik kunne være en fin profileringsmulighet for ditt firma. Avisen vil gi elevene anledning til å se hvilke jobbmuligheter de har i kommunen, samt en valgfrihet til å søke de jobbene som interesserer dem. Bedriftene som annonserer i avisen, vil kunne innkalle aktuelle søkere til et intervju og elevene får således også erfaringer med jobbintervju.
Ungdomsskolene vil bruke Jobbavisen aktivt i undervisningen, før selve gjennomføringen – og senere i undervisningen.

Kontakt Røyken Næringsråd ved Prosjektleder Trine Maren Skott-Myhre

Mobil. 911 98 901 trine.maren@royken.info

Print Friendly, PDF & Email
Likte du det du leste? Del det med de du kjenner...<br/>Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email