Vis navigasjon

Miljøbedriften i Slemmestad

Øst-Riv AS i Slemmestad har over 30 års erfaring med rivning av bygg.  Ved byggingen av Gardermoen foretok de den største rivningsjobben som noensinne er utført i Norge.

I alt 75 personer jobber i bedriften som foruten rivning også er ekspert på miljøsanering, betongboring og-saging, samt miljøkartlegging. Kundene er alt fra store entreprenørselskap til små utbyggere over hele Østlandet. I 2017 omsatte de for 200 millioner kroner.

–        Vi har kompetanse innenfor kartlegging og håndtering av avfall, miljøfarlige stoffer og materialer. Før vi river en bygning eller konstruksjon, utarbeides miljøsaneringsrapport og avfallsplan for objektet som skal rives, forteller daglig leder Fredrik Bergaplass.

Til venstre daglig leder Fredrik Bergaplass og gründer og eier Terje Østdal

I 2017 rev Øst-Riv 32.000 kvadratmeter av gamle Hotel Royal Christiania i Oslo, for å rydde plass til det nye giganthotellet The Hub midt i hovedstadens mest sentrale kollektivknutepunkt.

–        Vanligvis sperrer vi av store områder når vi river store bygg ned til grunnen. Det kunne vi ikke her. Vi skar opp bygget i biter etasje for etasje, og heiste ned hver enkelt del. Det er det største bygget jeg vet om på Fastlands-Norge som er blitt demontert på den måten, sier han.

Øst-Riv AS er en miljøfyrtårnbedrift som innebærer at de har et omfattende system for å ivareta blant annet klimautslipp, avfallshåndtering og energisparing.  

       

Bildetekst: Daglig leder Fredrik Bergaplass og gründer og eier Terje Østdal

Print Friendly, PDF & Email
Likte du det du leste? Del det med de du kjenner...<br/>Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email