Vis navigasjon

Røyken kommune satser på realfag

Den 29. august åpnet et flunkende nytt og unikt realfagsrom på Spikkestad ungdomsskole.

Senteret er utformet som en stor “lab” med 9 forskjellige stasjoner med avansert utstyr, hvor det kan utføres fysikk- og kjemieksperimenter. Hensikten med senteret er å øke interessen for og kompetansen innen realfag blant unge. Senteret blir et enestående tilbud til hele Røykens befolkning, men for elever i grunnskolen og videregående skole spesielt. På dagtid er det forbeholdt elever og lærere, men på kveldstid er det åpent for folk i alle aldre med interesse for realfag. Røyken kommune søker kontakt med personer med realfagskompetanse som kan tenke seg å bidra som frivillige veiledere på kveldstid.

Avansert utstyr
Det er investert i avansert utstyr som fordeles på 9 forskjellige stasjoner hvor det skal utføres praktiske eksperimenter og læring innen:  •    Akselerasjon, berg og dalbane •    Hydrogeneksperimenter med biler •    Elektrisitetsforsøk •    Energi (Vind, Sol, brenselceller, varmeenergi og vannenergi) •    Magnetisme •    Radioaktivitet •    Mekanikk •    Lys •    Material analyse

Den avanserte realfagslaben er levert at Slemmestad-firmaet Norrønt AS. Firmaet eies og drives av far og sønn Dag Zeiner- Gundersen og Sindre Zeiner- Gundersen. Dag har doktorgrad i både hydrodynamikk og innovasjon, mens Sindre har en bachelor i romteknologi og mastergrad i fysikk og fornybar energi. Han tar nå en doktorgrad i anvendt fysikk på hydrogen.

Sindre Zeiner-Gundersen fra medlemsbedriften Norrønt AS i Slemmestad har sammen med sin kompanjong og far Dag funnet frem til og levert utstyret til rommets 9 stasjoner. 

Senter for hele befolkningen
Hensikten med å investere i dette senteret er å øke interessen for og kompetansen innen realfag både blant elever i grunnskolen, videregående skole og spesielt interesserte innbyggere både i Røyken og den nye storkommunen. Realfagssenteret som offisielt åpner 29. august 2018, skal brukes av elever og lærere i skoletiden, og vil være åpent for publikum på kveldstid og i helger. Senteret og ble lagt inn som premiss i funksjonsprogrammet da Spikkestad ungdomsskole ble bygget.

Søker frivillige veiledere
På dagtid er senteret forbeholdt skolene. På noen ettermiddager og kvelder, vil senteret være åpent for alle med interesse for realfag.

Røyken kommune i samarbeid med Røyken Næringsråd, er derfor på jakt etter frivillige personer med realfagskompetanse, som kan tenke seg å være med å veilede og utføre eksperimenter og dermed bidra til økt interesse for realfag blant barn, ungdom og befolkningen generelt.

Er dette noe for deg, eller kjenner du noen som brenner for realfag og kan tenke seg å dele sin kunnskap med andre? Ikke nøl med å ta kontakt med Røyken Næringsråd (Hilde Thorud, tel 97701519, hilde@royken.info)

Les også artikkel fra åpningen på Røyken kommunes sider

Print Friendly, PDF & Email
Likte du det du leste? Del det med de du kjenner...<br/>Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email