Vis navigasjon

Røyken voksenopplæring som rekrutteringskanal

Røyken voksenopplæring tilbyr arbeidsrettet norskopplæring for innvandrere. De ønsker å komme i kontakt med bedrifter som kan tilby praksisplasser.

Av: Christin Ruth, Lærer/språkpraksiskoordinator Røyken voksenopplæring

Ved Røyken voksenopplæring har vi deltakere fra hele verden. Det er damer, menn, unge, noen midt i livet og også noen litt eldre. De har utdannelse og de har ikke utdannelse. De har arbeidserfaring og de har ikke arbeidserfaring. Det er mangfold i ordets rette forstand. De har ressurser som venter på å bli brukt, de er motiverte og nysgjerrige på hvordan det norske systemet og arbeidslivet fungerer.

Dette lærer de mye om mens de går på språkkurs hos oss. På Røyken voksenopplæring prioriteres arbeidsrettet norskopplæring høyt, noe som innebærer at våre deltakere lærer norsk både i klasserommet og på en praksisplass. Dette skjer i tett samarbeid mellom bedriften og skolen. Vi drar erfaringer fra praksisplassen inn i klasserommet og vi informerer praksisplassen om hva vi jobber med på skolen.

En individuelt tilpasset oppfølgingsplan gjennom praksisperioden sørger for at hensyn til både deltaker og bedrift ivaretas. Mange har oppdaget at denne måten å jobbe på fungerer utmerket som en trygg rekrutteringsmåte. Man får på en unik måte muligheten til å bli kjent med en potensiell medarbeider uten at bedriften har forpliktelser utover avtalt periode. Vi ser at mange av våre deltakere ender med vikarjobbing og tilkallingsvikar på praksisplassen, eller via nettverket man opparbeider seg ved å være i praksis. Vi har også opplevd at de får fast ansettelse.

Det er likevel mange bedrifter i Røyken som ikke benytter denne muligheten til å slå to fluer i en smekk: nemlig trygg rekruttering samtidig som bedriften tar et aktivt samfunnsansvar. Hvis din bedrift ønsker å bli en av våre samarbeidspartnere ta kontakt med undertegnede for et uforpliktende informasjonsmøte. Sammen vil vi på denne måten skape en god kommune for alle med utviklingsmuligheter for både bedrift og individ.

Christin Ruth                                                                                            

Christin.Ruth@royken.kommune.no

Telefon 997 44 362

Print Friendly, PDF & Email
Likte du det du leste? Del det med de du kjenner...<br/>Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email